ONTDEK LONDEN OP DE FIETS

De fiets is een ideale manier om Londen te ontdekken. Je verplaatst je sneller dan te voet, waardoor je een groter bereik hebt zonder dat je in een bus, tram of metro hoeft te zitten. Op deze manier worden al je zintuigen geprikkeld en geniet je met volle teugen van de stad. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om Londen op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Londen met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven. Er zijn voor Londen ook een aantal specifieke fietstours die een bepaalde kant van Londen belichten. Op deze manier zijn er ook leuke fietstochten voor wie de hoogtepunten van Londen wel kent maar eigenlijk een soort van ‘Londen voor gevorderden’ tocht wil doen.

Fietstours door Londen

In Londen kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld. Ze hebben voor deze geweldige stad een heel leuk en gevarieerd aanbod aan fietstochten.

Reserveren

Vooraf reserveren is een must. Dat is bij Baja Bikes echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. Ben je niet bang voor een druppel regen dan krijg je een gratis regenponcho om alsnog mee te doen aan de fietstocht.

Fietstocht door Londen

De verschillende fietstochten in Londen

In Londen kun je uit meerdere fietstochten kiezen. Wij hebben de leukste en meest interessante fietstours voor je op een rijtje gezet:

De grote verkoopknaller van Baja Bikes is de fietstocht ‘Highlights van Londen‘. Met een Nederlandstalige of Engelstalige gids (je kunt zelf kiezen) ga je in drie uur tijd langs de verschillende hoogtepunten van Londen fietsen zoals de London Eye, de Big Ben, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Covent Garden en St. Paul’s Cathedral. Let op: deze tocht is niet geschikt voor kinderen onder de tien jaar. De gemiddelde groepsgrootte is 8 deelnemers.

Omdat Londen te groot is om tijdens één fietstocht te ontdekken kun je de Londen fietstocht door West End doen. Velen vinden dit het mooiste deel van Londen waar je hoogtepunten zoals Hyde Park, The National Theatre, Buckingham Palace en Wellington Arch te zien krijgt. In het zomerseizoen wordt deze tocht in de middag gehouden, zodat deze eventueel op één dag te combineren is met de ‘Highlights of London’ fietstocht die je in de ochtend kunt doen. Ook voor deze West End fietstocht geldt dat er een minimum leeftijd is van 10 jaar.

Wil je de geheimen van Londen ontdekken? De alternatieve fietstocht ‘Geheimen van Londen‘ laat je in 3,5 uur bijzondere plekken in Londen zin die alleen insiders kennen. Dit is dus eigenlijk een Londen Voor Gevorderden fietstocht. De Engelstalige gids brengt je onder andere langs verborgen kanalen, Diagon Alley & Leaky Cauldron van de Harry Potter film en beroemde stukken streetart. O ja, ook hier is de minimumleeftijd 10 jaar.

Voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar is er de fietstocht ‘Naar Londen met kinderen‘. Dit is een speciale kindvriendelijke route waarbij je in drie uur tijd allerlei leuke plekken in Londen gaat ontdekken. Je kunt kiezen uit een Nederlandstalige of Engelstalige gids die je tijdens de tocht van alles vertelt over wat je onderweg ziet. Hoogtepunten zoals de Big Ben, Covent Graden en Southbank worden meegenomen in de tour. Op sommige dagen is het bekijken van de wisseling van de wacht onderdeel van de fietstocht. Er zijn grotere kinderfietsen beschikbaar voor kinderen vanaf 10 jaar. Voor kleuters zijn er gratis kinderzitjes beschikbaar. Voor kinderen geldt er een speciale kinderkorting.

fietstocht met gids in Londen