HOP-ON HOP-OFF BUS IN LONDEN

Londen is een enorm grote stad waarbij je heel wat kilometers moet lopen als je alles te voet wilt ontdekken. Je hebt daarom wel een vorm van transport nodig in Londen. Je kunt kiezen voor metro of bus, maar de leukste en gemakkelijkste manier om Londen te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die lange een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De routes zijn optimaal voor wie een stedentrip naar Londen maakt.

De bussen

In Londen wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er wel rekening mee houden dat het in Londen weleens kan gaan regenen. In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Londen en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder natuurlijk in het Engels. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Aanbieders

Er zijn verschillende bedrijven die hop-on-hop-off tours in Londen aanbieden zoals Big Bus, Golden Tours en The Original Tour. Over het algemeen zijn de verschillen tussen de drie aanbieders klein. Ze rijden vrijwel allemaal zo tussen 08:00 en 9:00 uur ’s morgens en het begin van de avond. De frequenties waarin de bussen rijden liggen voor de belangrijke routes en in het hoogseizoen zo rond de 5 tot 10 minuten. Op de minder populaire routes, buiten het hoogseizoen en op zogenaamde verbindingsroutes ligt de frequentie vaak lager. De prijzen van de tickets liggen zeer dicht bij elkaar in de buurt.

The Original Tour

De rode bussen van The Original Tour rijden al sinds 1951 door Londen. Ze bieden twee hoofdroutes (T1 met live gidsen en T2 met audioguide) en twee extra routes. Daarnaast hebben ze twee routes die als connectieroute dienen. Deze rijden vanaf hotelwijken en treinstations naar de hoofdroutes. Bij The Original Tour is een gratis cruise op de River Thames inbegrepen. Ook kun je deelnemen aan gratis wandeltochten. Je kunt voor The Original Tour tickets kopen voor 24 of 48 uur.

Meer info en koop tickets voor The Original Tour

hop-on-hop-off

Golden Tours

De blauwe bussen van Golden Tours rijden over 3 verschillende routes die meer dan 60 verschillende stops hebben. Ook bij Golden Tours kun je een gratis boottocht maken over de River Thames en zijn er twee wandeltochten met gids waar je gratis aan deel kunt nemen. Golden Tours biedt tickets aan voor 1 kalenderdag, voor 24 uur en voor 48 uur. Je kunt de Golden Tours kaarten los kopen, maar ons advies is om een London Pass te kopen waar gratis 24 uur hop-on-hop-off van Golden Tours bij inbegrepen is. Met de London Pass heb je gratis toegang tot meer dan vijftig musea en attracties waaronder de Tower of London, Westminster Abbey en de London Zoo.

Meer info en koop de London Pass met hop-on-hop-off
Meer info en koop de London Pass met hop-on-hop-off + openbaar vervoer

Big Bus London

De donkerrode met cremekleurige bussen van Big Bus rijden over drie verschillende routes door Londen. Je kunt kiezen uit Engelstalig live commentaar van gidsen die meerijden of via het audiosysteem in twaalf verschillende talen naar de digitale audioguide luisteren. Nederlands zit daar helaas, net als bij de andere aanbieders, niet tussen. Bij je busticket zit een gratis riviercruise over de Thames en de mogelijkheid om gratis aan drie verschillende stadswandelingen met gids deel te nemen inbegrepen. Mocht het regenen dan is er een gratis regenponcho beschikbaar.

Meer info en koop tickets voor Big Bus London

Big Bus